Tárkonyos csirkeraguleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 30 dkg filézett csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db kis burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál tárkony
  • pirospaprika
  • 2 dl fözőtejszín
  • ételízesítő és bors izlés szerint

Elkészítés

A zöldségeket és a gombát összevágjuk, kevés vajon megpároljuk. Fűszerezzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és tovább pároljuk. Megszórjuk a paprikával majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a hús puha, hozzáadjuk a tárkonyt. A fözőtejszínnel kiforraljuk. Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

kokmar írta 2008-09-12 10:43:25-kor:
Megcsináltam a levest, és nagyon finom lett. Én még tettem bele a legvégén egy kis citromlevet, nagyon finom pikáns ízt ad neki.